Linda Nohrstedt tilldelas IVAs pris
för vetenskaplighet inom journalistikenFotograf: Daniel Roos.Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens pris för vetenskaplighet inom journalistiken - Hans Bergström-priset, delas ut för nionde gången. I år prisas journalisten Linda Nohrstedt på tidningen Ny Teknik för sin framstående journalistik inom energiteknik.

Linda Nohrstedt tilldelas IVAs pris för vetenskaplighet inom journalistiken. Fotograf: Daniel Roos.

– Linda Nohrstedt gör ett viktigt arbete på Ny Teknik med att analysera, granska och förklara frågor om energiteknik. Frågorna är mer aktuella och viktigare än någonsin. Det är så viktigt att det här förklaringsdjupet finns, säger Tuula Teeri, vd IVA och juryns ordförande.

Juryns motivering

”Linda Nohrstedt prisas för sin framstående journalistik inom energiteknik. Med skarpa analyser granskar och förklarar hon betydelsen av teknik, innovation och entreprenörskap för Sveriges framtida konkurrenskraft och hållbar utveckling.”

– Jag är oerhört glad och hedrad. Det här priset betyder oerhört mycket för mig. Jag ser det som ett kvitto på att IVA värderar saklig journalistik. Detta är också en stor fjäder i hatten för Ny Teknik, säger Linda Nohrstedt.

Priset delas ut den 19 juni kl. 17.30. I samband med prisutdelningen anordnas också seminariet ”Hur hanterade medierna valrörelsens hetaste fråga?”. Läs mer och anmäl dig här

Här kan du läsa en intervju med Linda Nohrstedt.

Fakta om priset

Priset har inrättats för att premiera ett vetenskapligt synsätt i media samt för excellent journalistik om vetenskap, teknik, innovation och entreprenörskap – i en tradition av upplysning, folkbildning, förklaringsdjup, framtidstro och integritet. Prissumman är 100 000 kronor, och priset delas ut årligen.

En prisjury fattar beslut om pristagare. Den leds av professor Tuula Teeri, vd för IVA, och består i övrigt av docent Hans Bergström, f.d. chefredaktör DN, MDhc Jan-Olov Johansson, agronom och mångårig chef för Vetenskapsradion, Maria Rankka, medgrundare ABC Labs och f.d. vd Stockholms Handelskammare samt fil.dr. Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare för Forska!Sverige.

Läs mer om priset här

Tidigare pristagare

2022: Lasse Wierup, Dagens industri

2021: Amina Manzoor, Dagens Nyheter/Expressen

2020: Ingrid Carlberg, författare och frilansjournalist

2019: Åke Spross, Upsala Nya Tidning

2018: Katarina Gunnarsson, Sveriges Radio

2017: PM Nilsson, Dagens industri

2016: Bosse Lindquist, Sveriges Television

2015: Anders Bolling, Dagens Nyheter

________________________________________________________________________

EUROLATINNEWS Copyright:
Estos artículos y su contenidos no puede ser utilizado sin el consentimiento de EUROLATINNEWS

 
F A C E B O O K
T W I T T E R
CP Producciones TV
Contactos.
Phone: +46 70 244 05 23
Email: redaccion@eurolatinnews.com
Email Director: enrique.guzman@eurolatinnews.com
Email Editor: carlosp@eurolatinnews.com